Lukáš Skála, Cukrář Skála – Cukrárčina je krásne, ale tvrdé remeslo
21. 11. 2025
Učil sa od svojho otca a tradičnú cukrárčinu povýšil na umeleckú disciplínu. Čo sa však deje v zákulisí, kým sa vo vitríne objaví dokonalý zákusok?
V novej epizóde podcastu sme sa s Lukášem Skálou ponorili do sveta, kde vládnu presné gramy a neúprosná matematika. Prezradil nám, ako sa menia trendy pri svadobných tortách a prečo sa rozhodol neísť cestou otvárania pobočiek po celom Česku. Kvalita a osobný dohľad sú preňho totiž viac než kvantita.
„Cukrárčina je tak strašne krásne remeslo, že pracujeme v teple, v chlade, pod strechou a máme len voňavé suroviny.“
Otvorili sme aj tému nastupujúcej generácie a vplyvu sociálnych sietí. Lukáš tiež vysvetlil, prečo síce moderné technológie víta, ale ľudskú ruku a srdce v remesle nikdy úplne nenahradia.
A čo si myslí o fenoméne dubajskej čokolády? Alebo ako spomína na svoje začiatky? To si vypočujte v rozhovore. Nájdete nás na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, Instagrame aj TikToku.