Ako zvládnuť koniec leta a pripraviť gastro prevádzku na jeseň?
Leto je pre väčšinu gastro prevádzok obdobím najväčšieho ruchu. Terasy plné hostí, sezónne menu, brigádnici a často aj dlhšia otváracia doba. Keď sa však august prehupne do svojej druhej polovice, je dobré začať myslieť na nadchádzajúcu jesennú sezónu.
1. Prispôsobte sa novému prevádzkovému režimu
Zatiaľ čo v júli a auguste ľudia posedávajú dlho do večera, september znamená návrat do bežného režimu. Škola, práca, tréningy, krúžky. Posilnite obedové špičky a zvážte úpravu otváracích hodín. Ak zamestnávate študentov, je ideálny čas zladiť ich časové možnosti so zmenami.
2. Čas na úpravu menu
Blížiaca sa jeseň je skvelá príležitosť na revíziu ponuky. Ľahké letné jedlá postupne vystriedajú sýtejšie pokrmy. Zjednodušenie menu pomôže zrýchliť výdaj, zefektívniť nákup surovín a lepšie pracovať so skladom. Ideálne je vychádzať z dát o tom, čo sa v minulosti naozaj predávalo.
3. Upratať, vyhodnotiť, naplánovať
Než sa nová sezóna rozbehne naplno, je čas na prevádzkové upratovanie. Nielen to fyzické, ale aj dátové. Zhodnoťte leto. Ktoré dni boli najsilnejšie, čo sa najviac predávalo, ako ste na tom s maržou.
4. Technológie ako pomocník
Máte inteligentný pokladničný systém? Využite ho naplno – pomôže vám nielen s tržbami, ale aj s dochádzkou, skladom či objednávkami z Boltu, Woltu alebo Foodory. A ak váš aktuálny systém tieto funkcie neponúka, možno je čas poobzerať sa po inom.
Pozrite sa, čo všetko Dotykačka dokáže. A ak budete mať akékoľvek otázky, radi vám poradíme.
Koniec leta je ideálna príležitosť pripraviť sa na novú sezónu. S trochou plánovania, úpravou ponuky a pomocou moderných nástrojov zvládnete prechod bez zbytočného stresu.