Český gastronomický podcast: Jakub Gondek– Ollies

4. 2. 2025

Príbeh rodinnej cukrárne Ollies sa začal písať už v roku 1999 v Ostrave. V posledných niekoľkých rokoch však úspech tejto cukrárne nabral na obrátkach. Rozšírila sa do Olomouca a Prahy a do jej vedenia sa postavili súrodenci Tereza a Jakub. A práve Jakub Gondek je hosťom dnešnej epizódy Českého gastronomického podcastu.

S Jakubom sme sa rozprávali o výzvach, ktoré prináša práca s ľuďmi – aké náročné je odovzdať časť zodpovednosti manažérom a postupne sa vzdialiť od každodenného chodu firmy, keď biznis rastie a rozširuje sa naprieč krajinou. V čom je inovatívne riadenie podľa cieľov, alebo napríklad aké dôležité je, koľkými kontrolami prejde výsledný dezert, než sa dostane k zákazníkovi.

A aké sú plány Ollies do budúcnosti? Vydať sa cestou franšízingu s investorom alebo bez neho? Ako nájsť rovnováhu medzi výrobou a rastom pobočiek? Nezostáva nič iné, než sa nechať prekvapiť. My sa každopádne tešíme, že si snáď čoskoro budeme môcť vychutnať ich lahodné dezerty na ešte viacerých miestach.

Na čo ďalšie sa môžete tešiť:

  • Čo je najťažšie pri zavádzaní procesov a kontrol?
  • Aké náročné je doladiť receptúry?
  • Prečo využiť mystery shopping?
  • Kde sa inšpirovať konceptom?
  • Ako skĺbiť biznis a rodinný život?
     

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Teraz nás nájdete aj na Instagrame a TikTokuObjavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.