Český gastronomický podcast: Karel Kubínek – vzduchotechnika
Vzduchotechnika – na prvý pohľad neviditeľná, ale mimoriadne dôležitá súčasť prevádzky a samotného výkonu gastro podniku. V tejto špeciálnej „technickej“ epizóde sme privítali Karla Kubínka, projektanta a experta na vzduchotechniku.
Rozprávali sme sa o tom, ako sa za posledných 20 rokov zmenil pohľad a prístup k navrhovaniu vzduchotechniky v gastronómii a prečo nie je možné prevádzkovať obľúbenú reštauráciu bez kvalitného vzduchotechnického zariadenia.
Najväčšou chybou mnohých prevádzkovateľov je zanedbávanie servisu vzduchotechniky, čo prináša značné riziká pre prevádzku. Vďaka pravidelnej a včasnej údržbe môže byť vzduchotechnická inštalácia plne funkčná viac ako 25 rokov. Naopak, pri jej zanedbávaní hrozí v krajnom prípade aj riziko požiaru. V lepšom prípade prevádzkovatelia čelia potrebe investovať do jej obnovy, čo môže reštauráciu vyradiť z prevádzky aj na niekoľko dní.
Na čo ďalšie sa môžete tešiť:
- Ako vykonávať základnú údržbu.
- Koľko stojí vzduchotechnické vybavenie.
- Prečo je vzduchotechnika dôležitá aj v malých prevádzkach.
- Čo všetko ovplyvňuje nároky na výkon vzduchotechniky.
Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Teraz nás nájdete aj na Instagrame a TikToku. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.