Český gastronomický podcast: Karol Lesný

5. 3. 2024

Príbeh Karola Lesného začína objavením nekonečnej krásy a bohatstva prírody Novohradských hôr, ktoré ho inšpirovalo k založeniu unikátneho podnikania. Premena jeho vášne pre divokú prírodu na poskytovanie špičkových surovín reštauráciám po celej Českej republike odhaľuje, ako môže hlboký rešpekt k prírode tvoriť most medzi tradíciou a modernou gastronómiou.

Každá bylinka má svoj príbeh a ja som len prostredníkom, ktorý tieto príbehy odovzdáva ďalej. To, čo robím, nie je len práca, je to poslanie zdieľať bohatstvo prírody s ostatnými.

Karolova cesta nie je len o osobnej transformácii, ale aj o vytváraní hlbokých a vzájomne prospešných vzťahov medzi lokálnymi farmármi, zberačmi a špičkovými kuchármi. Jeho odhodlanie sprístupniť najčerstvejšie a najkvalitnejšie ingrediencie je príkladom, ako môže jednotlivec prispieť k rozvoju udržateľného gastronomického priemyslu.

Na čo ďalšie sa môžete tešiť?

  • Hlbší pohľad do filozofie udržateľného zberu

  • Zaujímavosti o bylinkách a ich zbere

  • Výzvy pri zabezpečovaní kvality a čerstvosti

  • Príbehy o spolupráci s top šéfkuchármi

  • Budúce plány a vízie

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.