Český gastronomický podcast: KVIFF špeciál
Najväčší filmový festival v Českej republike je po roku opäť tu a my vám prinášame špeciálne vydania nášho podcastu priamo z Karlových Varov! Vypočujte si rozhovory so zaujímavými osobnosťami nielen z gastronómie a získajte iný pohľad na festival.
Václav Vojíř, Bugsy's Bar
Václav Vojíř, dlhoročný organizátor karlovarského filmového festivalu a majiteľ legendárneho Bugsy's Baru, sa s nami podelí o svoje fascinujúce skúsenosti a cenné postrehy.
V rozhovore odhaľuje tajomstvá úspešnej organizácie trinástich ročníkov festivalu, delí sa o svoje metódy výberu a prípravy tímu, zdôrazňuje dôležitosť spolupráce s partnermi a jej vplyv na atmosféru festivalu a hovorí aj o zmenách v preferenciách návštevníkov.
Igor Kolivoško, barman Red Deer & Tereza Zíková, barmanka Pilsner Urquell Bar
S Igorom a Terezou sme sa rozprávali o vývoji filmového festivalu a jeho neustálom zdokonaľovaní, ako aj o vplyve covidu na jeho súčasnú podobu.
Hlavnou témou nášho rozhovoru bola dôležitosť tímovej práce, logistické problémy pri výrobe a čapovaní piva a ich snaha o to, aby zákazníci čakali čo najmenej.
Vítězslav Cirok, barman a vedúci baru v Grandhoteli Pupp
S Vítězslavom sme sa rozprávali o tom, ako zvláda náročné festivalové dni a ako sa pripravuje na rôzne neočakávané situácie.
Môžete sa tešiť na témy ako udržanie kvality služieb počas festivalu napriek vysokému počtu návštevníkov a náročných klientov, ako nováčikovia zvládajú prvé dni festivalu a spomienky na náročné momenty vrátane nečakaných technických problémov.
Ondřej Koráb, šéfkuchár Grandhotela Pupp
Ondřej opísal, ako sa tím pripravuje na festival už od Vianoc a ako prebieha koordinácia podujatí, ktoré si vyžadujú dôkladné plánovanie a rýchle rozhodnutia.
Môžete sa tiež tešiť na podrobný pohľad na prípravu festivalu, plánovanie a koordináciu niekoľkých podujatí denne počas festivalu, zaujímavé príbehy zo zákulisia, vrátane príbehov z prvých ročníkov, a ako sa tím vyrovnáva s vysokými nárokmi na kvalitu služieb a logistiku.
Jindřich Krausz, generálny riaditeľ Grandhotela Pupp
Rozprávali sme sa o tom, ako zvládajú prípravy a aké výzvy prináša organizácia festivalu. Jindřich nám tiež priblížil kľúčové aspekty príprav festivalu a dôvody, prečo sa začínajú tak skoro, dôležitosť tímovej práce a ako sa Grandhotel Pupp pripravuje na nápor hostí.
Nechýbajú ani historické momenty a spomienky na legendárne párty, vrátane koncertu Bryana Adamsa. Dozviete sa aj to, ako sa hotel prispôsobuje potrebám festivalu, od personálnych až po logistické výzvy.
![](https://www.dotykacka.sk/files/responsive/360/0/vaclav-vojir.jpg 360w,https://www.dotykacka.sk/files/responsive/720/0/vaclav-vojir.jpg 500w)
![](https://www.dotykacka.sk/files/responsive/360/0/igor-kolivosko-tereza-zikova.jpg 360w,https://www.dotykacka.sk/files/responsive/720/0/igor-kolivosko-tereza-zikova.jpg 500w)
![](https://www.dotykacka.sk/files/responsive/360/0/vitezslav-cirok-1.jpg 360w,https://www.dotykacka.sk/files/responsive/720/0/vitezslav-cirok-1.jpg 500w)
![](https://www.dotykacka.sk/files/responsive/360/0/ondrej-korab.jpg 360w,https://www.dotykacka.sk/files/responsive/720/0/ondrej-korab.jpg 500w)
![](https://www.dotykacka.sk/files/responsive/360/0/jindrich-krausz-2.jpg 360w,https://www.dotykacka.sk/files/responsive/720/0/jindrich-krausz-2.jpg 500w)
Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.