Český gastronomický podcast: KVIFF špeciál

4. 7. 2024

Najväčší filmový festival v Českej republike je po roku opäť tu a my vám prinášame špeciálne vydania nášho podcastu priamo z Karlových Varov! Vypočujte si rozhovory so zaujímavými osobnosťami nielen z gastronómie a získajte iný pohľad na festival.

Václav Vojíř, Bugsy's Bar

Václav Vojíř, dlhoročný organizátor karlovarského filmového festivalu a majiteľ legendárneho Bugsy's Baru, sa s nami podelí o svoje fascinujúce skúsenosti a cenné postrehy. 
V rozhovore odhaľuje tajomstvá úspešnej organizácie trinástich ročníkov festivalu, delí sa o svoje metódy výberu a prípravy tímu, zdôrazňuje dôležitosť spolupráce s partnermi a jej vplyv na atmosféru festivalu a hovorí aj o zmenách v preferenciách návštevníkov.

Igor Kolivoško, barman Red Deer & Tereza Zíková, barmanka Pilsner Urquell Bar

S Igorom a Terezou sme sa rozprávali o vývoji filmového festivalu a jeho neustálom zdokonaľovaní, ako aj o vplyve covidu na jeho súčasnú podobu.
Hlavnou témou nášho rozhovoru bola dôležitosť tímovej práce, logistické problémy pri výrobe a čapovaní piva a ich snaha o to, aby zákazníci čakali čo najmenej.

Vítězslav Cirok, barman a vedúci baru v Grandhoteli Pupp

S Vítězslavom sme sa rozprávali o tom, ako zvláda náročné festivalové dni a ako sa pripravuje na rôzne neočakávané situácie. 
Môžete sa tešiť na témy ako udržanie kvality služieb počas festivalu napriek vysokému počtu návštevníkov a náročných klientov, ako nováčikovia zvládajú prvé dni festivalu a spomienky na náročné momenty vrátane nečakaných technických problémov.

Ondřej Koráb, šéfkuchár Grandhotela Pupp

Ondřej opísal, ako sa tím pripravuje na festival už od Vianoc a ako prebieha koordinácia podujatí, ktoré si vyžadujú dôkladné plánovanie a rýchle rozhodnutia.
Môžete sa tiež tešiť na podrobný pohľad na prípravu festivalu, plánovanie a koordináciu niekoľkých podujatí denne počas festivalu, zaujímavé príbehy zo zákulisia, vrátane príbehov z prvých ročníkov, a ako sa tím vyrovnáva s vysokými nárokmi na kvalitu služieb a logistiku.

Jindřich Krausz, generálny riaditeľ Grandhotela Pupp

Rozprávali sme sa o tom, ako zvládajú prípravy a aké výzvy prináša organizácia festivalu. Jindřich nám tiež priblížil kľúčové aspekty príprav festivalu a dôvody, prečo sa začínajú tak skoro, dôležitosť tímovej práce a ako sa Grandhotel Pupp pripravuje na nápor hostí. 
Nechýbajú ani historické momenty a spomienky na legendárne párty, vrátane koncertu Bryana Adamsa. Dozviete sa aj to, ako sa hotel prispôsobuje potrebám festivalu, od personálnych až po logistické výzvy.

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.