Český gastronomický podcast: Marko Jelič, Winegeek

2. 4. 2024

Príbeh Marka z Wine Geek je fascinujúcou cestou plnou vášne, intuície a hlbokého pochopenia vína a jeho miesta v gastronómii. Marko, zakladateľ a duša Wine Geek, sa s nami podelil o svoju cestu od prvých krokov v rodinnom vinárstve v Srbsku až po vytvorenie značky, ktorá dnes reprezentuje unikátny výber prírodných vín na slovenskom trhu. Jeho príbeh nie je len o láske k vínu, ale aj o hľadaní a zdieľaní jedinečných príbehov, ktoré každé fľaše ukrývajú.

Víno nie je len o pití, ale o zdieľaní a prežívaní momentov s ľuďmi, na ktorých nám záleží.

Markova filozofia je založená na intuitívnom výbere vín, čo odráža jeho schopnosť vnímať víno ako súčasť širšej gastronomickej kultúry. Pre Marka nie je víno len produktom, ale predovšetkým nositeľom príbehu, kvality a tradície. Počas rozhovoru sme sa dotkli mnohých aspektov – od osobného vzťahu k vínu, cez jeho zásadnú úlohu v gastronómii, až po praktické rady pre tých, ktorí sa chcú v tomto odbore angažovať.

Na čo ďalšie sa môžete tešiť?

  • Osobnú cestu Marka: Od začiatkov vo svete vína až po založenie Wine Geek

  • Základy filozofie Wine Geek

  • Diskusiu o význame vína v gastronómii

  • Rady pre začínajúcich vinárov a podnikateľov

Chcete sa s Markom stretnúť osobne? Príďte na aprílový Gastrotek - unikátnu konferenciu venovanej budúcnosti českej gastronómie, ktorá sa uskutoční v dňoch 12. a 13. 4. v Prahe. Vstupenky rýchlo miznú, zaistite si svoje miesto včas.

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.