Český gastronomický podcast: Martin Kudera

12. 3. 2024

Vo svete, kde rýchle občerstvenie a procesované potraviny často dominujú nášmu jedálničku, prichádza osviežujúci zmena. V ďalšom dieli nášho podcastu sme sa stretli s nadšencom a podnikateľom, ktorý svoju vášeň pre zdravú stravu pretavil do úspešného podnikania. Jeho cesta začala jednoduchou túžbou zdieľať radosť z varenia a zdravého jedla s ostatnými, čo viedlo k založeniu Živiny, ktorá dnes ponúka široké spektrum zdravých a chutných produktov.

Veríme, že dobré jedlo mení nielen náš deň, ale aj celý náš život. Našou misiou je robiť každé jedlo nezabudnuteľným zážitkom.

Podnikanie začalo s receptúrami vychádzajúcimi priamo z rodinnej kuchárky a postupne sa rozrástlo do výroby širokej škály produktov – od fermentovaných potravín po zdravé omáčky a korenie. Rozvoj firmy nebol vždy jednoduchý. Martin sa podelil o výzvy, ktoré museli prekonať, vrátane ladenia výrobných procesov, zaisťovania kvalitných surovín a budovania udržateľného distribučného reťazca.

Jedným z kľúčových momentov bolo uvedomenie, že na rozšírenie ponuky je potrebné spolupracovať s odborníkmi – šéfkuchármi, ktorí priniesli do podnikania nové nápady a receptúry. Táto stratégia umožnila firme rýchlo reagovať na trendy a priania zákazníkov, čo v konečnom dôsledku viedlo k rozšíreniu na medzinárodné trhy.

Na čo ďalšie sa môžete tešiť?

  • Ako môže vášeň pre varenie viesť k založeniu úspešného podniku
  • Výzvy spojené s rozvojom produktového radu a ako ich prekonať
  • Výhody spolupráce s odborníkmi a ako to môže pomôcť vášmu podnikaniu rásť
  • Dôležitosť udržateľnosti a kvality v produkcii potravín
  • Ako sa pripraviť na expanziu na medzinárodné trhy

A to nie je všetko! Martin bude tiež hovorcom na nadchádzajúcom evente Gastrotek, kde sa môžete dozvedieť ešte viac! Zaistite si svoje miesto a kúpte si lístky čo najskôr.

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.