Český gastronomický podcast: Michal Voldřich, Českomoravský svaz pivovarů

23. 10. 2024
Hosťom tejto epizódy bol Michal Voldřich, priekopník českého minipivovarníctva a prezident Českomoravského svazu minipivovarov. Michal sa s nami podelil o svoje skúsenosti z viac ako 30-ročného pôsobenia v tomto odvetví a predstavil vývoj minipivovarov a výzvy, ktoré priniesla pandémia.

Keď sme začínali, ľudia sa na kvasnicové pivo pozerali ako na pokazené. Dnes je to naopak - čím zakalenejšie, tým lepšie.

Michal zdôrazňuje význam spolupráce medzi malými a veľkými pivovarmi. Kým v minulosti medzi nimi panovala nevraživosť, postupne sa tieto rozdiely stierajú. Veľké pivovary si uvedomili, že ponuka širšieho portfólia vrátane pív z menších pivovarov je pre zákazníkov atraktívna. Práve táto rozmanitosť pomohla malým pivovarom získať popularitu a zároveň posilniť celkový pivovarnícky trh.

Na čo ďalšie sa môžete tešiť:

  • Ako sa české minipivovary vyrovnali s požiadavkami na kvalitu a inovácie v pivovarníctve.
  • Aké boli hlavné dôvody rozmachu minipivovarov v posledných desaťročiach.
  • Aké sú výzvy pre pivovary z hľadiska surovín a prevádzkových nákladov.
  • Ako spolupráca medzi malými a veľkými pivovarmi pomáha rozvíjať český pivovarnícky trh.
  • Praktické rady pre pivovary, ako obstáť v konkurenčnom prostredí.

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.