Český gastronomický podcast: Petr Alexander

6. 2. 2024

Spolu s Petrom Alexanderom sa ponoríme bližšie k téme fermentácie a destilácie, s hlavným dôrazom na využitie lokálnych surovín a zapojenie tradičných metód spracovania. Petr zdôrazňuje, ako dôležité je pre spoločnosť vrátiť sa k tradičným poľnohospodárskym metódam, ktoré rešpektujú prírodné cykly a podporujú biodiverzitu.

Udržateľnosť nie je len trend, je to nevyhnutnosť pre našu budúcnosť. Pracujme s prírodou, nie proti nej.

Petr poukazuje na spojenie medzi kvalitou surovín a konečným produktom a zdôrazňuje, že pravá chuť a vôňa sú výsledkom starostlivého výberu a spracovania lokálnych ingrediencií. „Každý produkt má svoj príbeh, ktorý začína už na poli," hovorí Petr.  

Táto myšlienka vedie k tomu, aby sme viac ocenili prácu farmárov a výrobcov, ktorí sa venujú udržateľným metódam. Petr s nami zdieľa, ako tento prístup nielen podporuje lokálnu ekonomiku, ale tiež vytvára produkty s nezameniteľnou identitou. 

Na čo ďalšie sa môžete tešiť?

  • Inovácie vo fermentácii a destilácii

  • Význam lokálnych surovín a etického prístupu k poľnohospodárstvu

  • Ako technológia pomáha prekonávať výzvy v udržateľnom poľnohospodárstve

  • Príbehy úspechov malých a lokálnych výrobcov

  • Význam spoločenskej zodpovednosti 

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.