Podcast s Janom Vlachynským: Vďaka konkurencii sa nám zo dňa na deň zdvihli tržby

23. 5. 2023

Je možné navštíviť Brno a vynechať niektorý z podnikov, ktoré má pod palcom skupina, ktorá si hovorí “Lidi z baru”? Pri takých ikonických miestach ako napríklad Bar, který neexistuje, 4pokoje, alebo Super Panda Circus sa vám to podarí len ťažko. Stojí za nimi Ján Vlachynský a buduje jeden úspešný podnik za druhým, čím jeho meno už dávno prekročilo hranice brnenskej scény. A to aj napriek tomu, že všetky kultové podniky má práve v moravskej metropole.

V tejto epizóde Českého gastronomického podcastu poodhalí recept, ako namiešať ten správny pomer, aby si udržal zamestnancov a manažment mohol garnierovať biznis podobne, ako obsluha zdobia kultové drinky.
 

Najviac ma vždy bavilo, že som šiel do úplne nového odboru alebo smeru, ktorý som musel pochopiť a naučiť sa to. Ten pocit, že tomu nerozumiem, že musím pochopiť, ako uvažujú ľudia, ktorí v tom sú, to ma strašne baví a je to môj drive.

Spoločne s Lubošom Kastnerom sa v tejto časti podcastu zameria na organizáciu a profesionalizáciu barov.

Na čo sa ešte môžete tešiť?

  • Ako po toľkých rokoch vníma profesionalizáciu Honza Vlachynský
  • Či sa osvedčuje riadenie "bez šablóny"
  • Ako funguje demokracia medzi “Lidmi z baru”
  • Prečo v jednom z barov obmedzili kuchyňu
  • Prečo je Brno gastronomicky významné mesto
  • Čo si myslí o regulácii predaja alkoholu

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.