Podcast s Martinom Svatkom: Pripravovať klasiky a fine dining sa navzájom nevylučuje
Čo sa vám vybaví, keď sa spomenie české mesto Táboř? Možno to bude Jan Žižka, možno reštaurácia Martina Svateka. Tento šéfkuchár je totiž s mestom neodmysliteľne spätý. Ako sám hovorí, urobil si tam vlastný tábor.
Keď sa objavíte v južných Čechách, navštívte legendárny hotel Palcát, súčasťou ktorého je reštaurácia Mace (v preklade palcát). Martinovi sa totiž podarilo nastaviť latku miestnej gastronómie pekne vysoko. Objavil sa v Pohlreichovom súboji reštaurácií, špecializuje sa na českú gastronómiu v modernom a odľahčenom poňatí. O tom všetkom sa rozpráva Luboš Kastner so svojím hosťom v najnovšom diele Českého gastronomického podcastu.
Na čo sa ešte môžete tešiť?
- Dozviete sa, ako vzniká kultová reštaurácia mimo Prahy
- Prečo má preslávený instagramový účet
- Kde berie inšpiráciu
- Ako vníma rozdiel v klasikách a fine diningu
- Postoj novej generácie k práci v kuchyni
Počúvajte na všetkých obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.