Podcast s Martinom Svatkom: Pripravovať klasiky a fine dining sa navzájom nevylučuje

25. 4. 2023
Kulinársky majster južných Čiech si urobil tábor priamo v Táboře. Spoznajte kráľa kuchyne, ktorý oblieka tradičné recepty do moderných šiat.

Čo sa vám vybaví, keď sa spomenie české mesto Táboř? Možno to bude Jan Žižka, možno reštaurácia Martina Svateka. Tento šéfkuchár je totiž s mestom neodmysliteľne spätý. Ako sám hovorí, urobil si tam vlastný tábor.

Považujem sa za hostinského. Robím priateľskú atmosféru, mojou úlohou je spojiť 3 skupiny ľudí: kuchárov, čašníkov a hostí. Keď bude jedna skupina nespokojná, nebude to fungovať.

Keď sa objavíte v južných Čechách, navštívte legendárny hotel Palcát, súčasťou ktorého je reštaurácia Mace (v preklade palcát). Martinovi sa totiž podarilo nastaviť latku miestnej gastronómie pekne vysoko. Objavil sa v Pohlreichovom súboji reštaurácií, špecializuje sa na českú gastronómiu v modernom a odľahčenom poňatí. O tom všetkom sa rozpráva Luboš Kastner so svojím hosťom v najnovšom diele Českého gastronomického podcastu.

Na čo sa ešte môžete tešiť?

  • Dozviete sa, ako vzniká kultová reštaurácia mimo Prahy
  • Prečo má preslávený instagramový účet
  • Kde berie inšpiráciu
  • Ako vníma rozdiel v klasikách a fine diningu
  • Postoj novej generácie k práci v kuchyni

Počúvajte na všetkých obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.