Podcast s Pavlom Drdelom: Priznávam, že som urobil niekoľko zlých rozhodnutí

4. 7. 2023

Predtým pripravoval steaky z Argentíny, teraz v reštaurácii varí lokálne, a to až z 95 %. Navyše mu učarovala zelenina, fermentácia, sušenie a ďalšie tradičné, no pre komerčnú sféru netypické postupy spracovania úrody.

Ako byť pokorný a zároveň ísť pevne za svojimi cieľmi? Návod môžeme hľadať u Pavla Drdela, šéfkuchára a spolumajiteľa reštaurácie Sůl a řepa v Strakoniciach. Za roky, ktoré strávil za sporákom, si prešiel významnou zmenou v osobnom postoji aj prístupe k jedlu.

Tá myšlienka ma naučila plánovať deň, týždeň, mesiac dopredu. Vlastne plánujeme pol roka až rok vopred. Napríklad v januári začali kvitnúť lieskové orechy. Tie jahňady sme zozbierali, zavarili a budeme z nich v zime vyrábať dezert inšpirovaný lesom.

Vypočujte si jeho výnimočný prístup k vareniu aj k životu, zistite, prečo obmedzil mäso a ako ho ovplyvnilo Taliansko.

Na čo sa ešte môžete tešiť?

  • Ako rieši separovanie odpadu v profi kuchyni
  • Ako ho zmenili roky v gastronómii
  • Prečo s ním ľudia radi spolupracujú
  • Ako sa mu podarilo variť z lokálnych surovín
  • Prečo nemá zisk z kuchárskej knihy

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.