Podcast s Vladimírom Pikorom: Nedá sa byť tuctový a drahý

24. 10. 2023

Podnikanie v gastronómii vie byť pekný oriešok. Nie je to len o lahodnom jedle, pekných fotkách a slovách chvály. Dôležité je mať podnik plný zákazníkov, zaplatené mzdy a vyrovnané účty. Preto je dnešný hosť z iného súdka. Za mikrofónom sme privítali analytika finančných trhov a makroekonóma Vladimíra Pikoru.

„Je zbytočné byť pesimistický. Skôr alebo neskôr začne ekonomika rásť. Treba to prečkať a v gastro priemysle budeme musieť zmeniť štruktúru.”

Vladimír Pikora je ekonóm, komentátor, publicista a dokonca aj autor niekoľkých knižiek o ekonómii. V takmer hodinovom rozhovore sa s Lubošom Kastnerom, členom Asociácie malých a stredných podnikov, pozrú na to, čo pomôže dostať vietor do plachiet gastra po ekonomickej stránke. Aké koncepty majú budúcnosť? A prečo je káva v Bratislave lacnejšia ako v Prahe?

Na čo sa ešte môžete tešiť?

  • Pozrieme sa na to, ako sme sa dostali do ekonomickej recesie
  • Poradíme recept na úspešný gastrokoncept
  • Povieme si niečo o (ekonomických) trendoch
  • Aký vývoj predpokladá u turizmu
  • Čo by pomohlo rozhýbať gastronomický odbor

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.