Roman Havlík, Svijany – Autenticita je najdôležitejšia
V malebnej dedinke, priamo v priestoroch pivovarského zámku, sme sa rozprávali s Romanom Havlíkom, riaditeľom Pivovaru Svijany. Rozprával nám príbeh o úspechu, ktorý nebol riadený kampaňami, ale láskou k remeslu a nadšením pivárov.
Reč prišla aj na kľúčové hodnoty. Tradičné suroviny ako humnový slad, vlastný chmeľ pôvodného klonu a pivo kvasené v otvorených spilkách. Práve v ľuďoch a ich prístupe je sila Svijan, ako dokazuje aj historka z prevádzky:
„Sládek by ti vynadal?“ opýtal som sa pracovníka, ktorý po pracovnej dobe drhol kaďu. Odpovedal: „No aj to, ale to pivo by potom stálo za ho*no.“
Reč prišla aj na súčasnosť a budúcnosť. Ako sa pivovar vyrovnáva s modernými výzvami, prečo sú „intuitívne ekologickí“ a prečo je pre nich pivo dodnes hlavne srdcová záležitosť.
Vypočujte si príbeh o tom, že poctivosť, nadšenie a autenticita môžu byť tou najsilnejšou marketingovou stratégiou.
Nechcete, aby vám ušli novinky, praktické tipy alebo inšpirácie z prevádzky? Sledujte nás na našich kanáloch – sme na Spotify, Apple Podcasts, YouTube, Instagrame aj TikToku.