Podcast s Dominikom Unčovským: Mať nohy na zemi je to najdôležitejšie

20. 6. 2023

Neobyčajný mladý kuchár, ktorý svoje ambície čoskoro podchytil, aby už v mladom veku exceloval. Zoznámte sa s Dominikom Unčovským, ktorý zvíťazil v českom národnom kole Bocuse d’Or – najprestížnejšej kuchárskej súťaže na svete.

Začiatkom mája sa v rámci Makro Czech Gastro festu organizoval event, ktorý gastronomickí profesionáli pripodobňujú k vyhlasovaniu Oscarov. Dominika teraz vďaka víťazstvu čaká reprezentácia Česka na medzinárodnej úrovni.

V tom je umenie a krása gastronómie, že človek môže kombinovať čo chce, ale musí prísť na tú danú variantu, ktorá bude pre neho najlepšia, a potom sa musí modliť, aby to chutilo všetkým okolo.

V podcaste sa rozhovoril o tom, čo predchádzalo súťaži a ako vníma vybojovaný titul.
Prezradí tiež, čím sa pri príprave víťazného menu inšpiroval a kto je jeho vzor.

Na čo sa ešte môžete tešiť?

  • Odhalí svoju cestu na vrchol špičkovej gastronómie
  • Hovorí aj o tom, ako vníma rovesníkov
  • Či uprednostňuje sólovú prácu pred tímom
  • Prečo prirovnáva gastronómiu k športu
  • Čo je pre neho najdôležitejšie

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.