Podcast s Janom Knedlom: Vedel som, že musím 10 rokov makať, aby som mohol začať tvoriť

7. 9. 2023

Pracoval so svetoznámymi šéfkuchármi a mieri k tomu, že sa tiež stane jedným z nich. Jan Knedla varí pre reštauráciu Papilio vo Vysokom Újezde a má našliapnuté k prvej Michelinskej hviezde v Česku mimo Prahy. 

„Proste som do práce prišiel na 7 alebo skôr, aby som tam bol medzi prvými. Aby som si vzal tie najlepšie veci, čo tam boli, poschovával, čo som vedel, že budem potrebovať. To bol štandard, takto to jednoducho Francúzi robili. Človek zapadne do tej mašinérie a je to súťaž, kto bude lepší.”

Inšpiruje sa každým kútom sveta a vďaka výnimočnému prístupu k životu, jedlu a najmä k práci sa mu darí zaujať. Aj preto teraz ašpiruje na hviezdne gastronomické ocenenie. Prečo sa vôbec vrátil zo sveta späť do Čiech? Vypočujte si najčerstvejší diel Českého gastronomického podcastu a inšpirujte sa najlepšími.

Na čo sa ešte môžete tešiť?

  • Popíše, ako vníma úrovne Michelinských hviezd mimo oficiálnych stanov
  • Odhalí, prečo dáva dôraz na lokálne poľnohospodárstvo
  • V čom môže česká gastronómia nájsť svoje špecifikum
  • Čo mu v kariére otvorilo oči
  • Kam sa plánuje posunúť

Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.