Podcast s Vojtechom Václavíkom: Nájsť rovnováhu medzi tradíciou a trendom je umenie
Gastronomický priemysel je dynamický a plný výziev, čo dokazuje aj príbeh Vojtecha Václavíka, významného mena v českej gastronómii. Rozprávali sme sa o výzvach a radostiach spojených s rozvojom a stabilizáciou podnikov, ako sú Alma a Kro vo Vršoviciach alebo o dôležitosti adaptácie na zmeny.
Diskusia sa skloní aj k významu komunitného prístupu a tomu, aké je dôležité mať okolo seba správnych ľudí, ktorí sú ochotní meniť sa a prispôsobovať. "Je dôležité nájsť ľudí, ktorí zdieľajú rovnaké hodnoty a prístup k práci," hovorí Vojtech.
Odhalíme zaujímavosti o jeho ďalších projektoch, ako je Alma Wines a Karlín, kde sa Vojtech snaží vniesť nový život do tejto oblasti. Napriek počiatočným výzvam je teraz Karlín miestom, kde sa začína rozvíjať nový kultúrny život.
Na čo ďalšie sa môžete tešiť?
- Catering ako doplnok k hlavnému podnikaniu
- Prispôsobenie ponuky akciám - od eventov až po raňajky
- Dôležitosť spolupráce a zdieľanie znalostí v gastronómii
- Hodnoty a kvalita podnikania bez ohľadu na veľkosť
Počúvajte na obľúbených platformách: Spotify, Apple podcasts či Youtube. Objavte ďalšie časti so zaujímavými hosťami, profesionálmi v odbore gastronómie.