Pripravte sa na jar v gastro podnikaní s digitalizáciou procesov

28. 3. 2024

S jarou prichádza plno nových možností pre reštauračné podniky a kaviarne. S otepľujúcim sa počasím sa otvárajú letné terasy, zvyšuje sa počet zákazníkov a s tým súvisí aj potreba lepšieho prehľadu a efektívnejšieho riadenia vášho podniku. 

Využitím moderných technológií a digitalizáciou procesov môžete zaistiť hladký chod vášho podniku a zvýšiť spokojnosť vašich zákazníkov. Poďme sa pozrieť na niekoľko kľúčových oblastí, na ktoré by ste sa mali sústrediť.

Kontrola zásob a inovácie v menu

Začiatok jari je ideálnym časom na revíziu vašich zásob a aktualizáciu menu. Začlenením sezónnych surovín nielen podporíte miestnych dodávateľov, ale prilákate aj zákazníkov, ktorí dávajú prednosť čerstvým a lokálne získaným potravinám. Spoľahlivý pokladničný systém vám umožní efektívne sledovať zásoby a rýchlo reagovať na potreby vašich zákazníkov tým, že ponúknete nové a inovatívne pokrmy.

TIP: Chcete vylepšiť svoje menu a neviete ako na to? Prečítajte si našich 5 krokov, ktoré vám pomôžu k skvelému menu.

Mobilný čašník výrazne zrýchli vybavenie zákazníkov

Zefektívnenie obsluhy a objednávkového procesu je kľúčom k zvýšeniu spokojnosti zákazníkov. S Mobilným čašníkom môže obsluha objednávať jedlo a nápoje priamo so zákazníkom pri stole, jednoducho a s ľahkosťou, kdekoľvek sa v reštaurácii alebo na terase nachádza. Toto nielen zrýchli obsluhu, ale zároveň znižuje dobu čakania a odstraňuje potenciálne chyby pri objednávkach.

Rýchlejšia platba vďaka platobnému terminálu

V dnešnej dobe očakávajú zákazníci pohodlie a rýchlosť vo všetkých aspektoch svojho života, vrátane platenia za služby. Integrácia platobného terminálu do vášho pokladničného systému umožňuje zákazníkom platbu kartou či mobilným telefónom, čo výrazne zrýchli celý platobný proces. To nielen zvyšuje efektivitu, ale aj zákaznícku spokojnosť, pretože nemusí dlho čakať na úhradu svojich účtov.

Digitálna transformácia pre lepší prehľad a efektivitu

Využitím pokročilého pokladničného systému a digitalizáciou vášho podniku získate oveľa lepší prehľad o tom, ako vaše podnikanie funguje. Môžete sledovať všetky dôležité metriky v reálnom čase, od obratu, cez najpredávanejšie položky až po analýzu efektivity zamestnancov. Táto digitalizácia vám umožní prijímať informované rozhodnutia, ktoré povedú k lepšej efektivite, vyšším ziskom a väčšej spokojnosti zákazníkov.