Sezóna štartuje, ste pripravení?
Napriek tomu, že za oknom to zatiaľ na vysoké teploty nevyzerá, práve teraz je ten pravý okamih zamyslieť sa nad nastávajúcou letnou sezónou. S rastúcou teplotou totiž priamo úmerne porastie aj chuť posedieť si na terase vášho podniku. Pripravte sa včas, nech vás nápor hostí nezaskočí.
Aj letná terasa potrebuje technickú kontrolu
Prezrite dôkladne vonkajší nábytok. Nie je potrebné niektorý kus dokúpiť či opraviť? Ratanový či plastový nábytok je jednoduchší na údržbu, takže ho stačí len umyť, ten drevený si naopak zaslúži hlbšiu starostlivosť v podobe nového náteru alebo laku.
Zamerajte sa aj na rozmiestnenie stolov. To by malo byť pohodlné nielen pre zákazníkov, ale aj pre váš personál. A nezabudnite ani na výzdobu, nech sa u vás hostia cítia dobre. Jarnú atmosféru pomôžu vytvoriť sezónne kvety ako napr. narcisy, tulipány alebo hyacinty. A než udrú tie pravé letné teploty, prídu vhod aj deky a plédy, ktoré príjemne zahrejú, keď sa slniečku veľmi nechce.
TIP: Pre jednoduchú orientáciu na pľaci slúži obsluhe Mapa stolov. Ak ste robili zmeny v počte či rozmiestnení stolov, nezabudnite ich v pokladnici aktualizovať.
Málo personálu? Zaobstarajte si šikovného pomocníka
Zohnať v dnešnej dobe spoľahlivých a zodpovedných zamestnancov nie je ľahké. Ak bojujete s nedostatkom personálu alebo chcete svojim zamestnancom uľahčiť prácu, zapojte Mobilného čašníka. Objednávky vám budú lietať od stola až do kuchyne, vďaka čomu stihnete obslúžiť viac hostí v rovnakom čase.
Ponúknite hosťom chuť leta
Každá sezóna skrýva svoje poklady medzi surovinami. Využite to na maximum a pridajte do jedálnička lokálne ovocie a zeleninu, mäso, ryby a čerstvé bylinky. Zaraďte do menu ľahšie jedlá, napr. šaláty a grilovanú zeleninu. Spestrite svoju ponuku nápojov o domáce limonády, miešané sezónne drinky a kávu.
TIP: Chcete vylepšiť svoje menu a neviete ako na to? Prečítajte si našich 5 krokov, ktoré vám pomôžu k skvelému menu.